maanantai 13. toukokuuta 2013

Työnhakija ja konsultti


Jokin aika sitten toivorikas työnhakija selaili rekrytointikonsulttien sivustoja. Lopulta esiin putkahti juuri etsityn kaltainen työpaikka, jollaisesta hakijalla oli pitkä kokemus. Hän ryhtyi heti täyttämään hakulomaketta konsultin tietokantaan. Hakijan saatua sen menemään soi hänen puhelimensa lähes välittömästi. Konsultti soitti ehdottaen haastattelua parin päivän päästä.
Työnhakija valmistautui haastatteluun huolellisesti ja saapui paikalle sovittuna päivänä. Konsultin kasvoilta näkyi täydellinen tyrmistys. Hän oli unohtanut tarkistaa hakijan iän eikä odottanut tapaavansa kokeneen työnhakijan. Haastattelutilanne muuttui merkilliseksi. Alusta alkaen oli selvää, että hakijaa ei ollut aikomus palkata kyseiseen tehtävään. Kunhan vain keskusteltaisiin niitä näitä ja kirjattaisiin jo hakemuksessa mainittuja tietoja uudelleen konsultin läppärille.
Lopuksi konsultti vielä teki tilanteen selväksi todeten kuin anteeksi pyydellen: “En tiedä onko yrityksen tarkoituksena palkata näin kokenutta henkilöä. Ehkä he ottavat mieluummin vastavalmistuneen, jolla on tuoreet tiedot.”
Työnhakija poistui paikalta lievästi harmistuneena päätellen tehneensä hukkareissun. Jonkin ajan kuluttua hän sai konsultilta vastauksen, ettei tehtävään oltu löydetty ketään soveltuvaa henkilöä, vaan se tullaan panemaan uudelleen hakuun. Työnantaja ja konsultti olivat ilmeisesti laatineet niin epäonnistuneen hakuilmoituksen, että tehtävään oli pyrkinyt pelkästään siihen sopimattomia henkilöitä.


1 kommentti: